ekane-oli-ti-chora-na-dakrysei-katoikos-saronidas-lygizei-mprosta-stin-kamera-kai-klaime-ki-emeis-mazi-toy-169520
21:43

Έκανε όλη τη χώρα να δακρύσει: Κάτοικος Σαρωνίδας «λυγίζει» μπροστά στην κάμερα και κλαίμε κι εμείς μαζί του

21:43
Ορφέας

Πυρκαγιές 2023: Ανήμποροι να κρύψουν την αγωνία και τον φόβο τους, οι κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Αττικής μίλησαν στο Kontra News, αναφέροντας με λυγμούς τις σκληρές στιγμές που έχουν ζήσει. Η φωνή τους αποτέλεσε κραυγή αγωνίας, αντικατοπτρίζοντας τον αβίαστο εφιάλτη που ζουν. Με δάκρυα στα μάτια και την καρδιά τους πληγωμένη, περιέγραψαν την εξαντλητική μάχη για την επιβίωση, την απώλεια των περιουσιών τους και τον φόβο που συνοδεύει την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Πυρκαγιές 2023: Τα λόγια των κατοίκων Νοτιοανατολικής Αττικής, “γροθιά στο στομάχι”

Ένας από τους κατοίκους αναφέρει πως: «Πολύ δύσκολα τα πράγματα παιδιά. Φανταστείτε ότι η φωτιά ήταν 2 χιλιόμετρα πιο πάνω και λόγω των ανέμων μέσα σε μία ώρα έφτασε στην παραλία».

Ενώ στην συνέχεια επισημάνει πως: «Παιδιά, τέτοιο πράγμα να μη ζήσει κανείς. Σπάσαν τα νεύρα μου, σταμάτα». Λίγο αργότερα τονίζει πως: «Γύρω στα 45 άτομα ήταν μέσα, τους πήγαμε σε μέρη που να μην έχει κάπνα. Είναι άτομα με νοητική στέρηση, από 18 χρονών και πάνω. Αν είχαμε φύγει κι εμείς, θα είχε λαμπαδιάσει το σύμπαν εδώ».

«Καλή είναι η εκκένωση σαν μέτρο αλλά να υπάρχουν τροχονόμοι που να ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Ελικόπτερο έχει να πετάξει εδώ και τρία τέταρτα. Εν έτει 2023 να παίρνει φωτιά ο οικισμός και να φτάνει μέχρι την είσοδο της εκκλησίας, τι να πω;», αναφέρει κλείνοντας.

Αντίστοιχα και ένας άλλος κάτοικος λέει πως: «Εμείς ευτυχώς γλιτώσαμε, προλάβαμε και φύγαμε. Όλες οι βρύσες είναι κλειστές, δεν υπάρχει καθόλου ρεύμα. Δεν υπήρχε νερό στους κρουνούς και έρχονταν με βυτία».

Advertisement

Δείτε το συγκλονιστικό σχετικό απόσπασμα: