dikase-o-vasileios-kostetsos-anevazoyn-fotografies-me-pyroplikta-zoa-gia-ta-likes-tora-ta-richnoyn-stoys-metanastes-180861
21:07

«Δίκασε» ο Βασίλειος Κωστέτσος: «Ανεβάζουν φωτογραφίες με πυρόπληκτα ζώα για τα likes. Τώρα τα ρίχνουν στους μετανάστες»

21:07
Ορφέας

Στην ανελέητη αναμέτρηση με τις πύρινες απειλές βυθίζεται η χώρα μας, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη, τα Άνω Λιόσια, τη Φυλή, τη Χασιά και την Πάρνηθα. Σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε συναγερμό, η πυροσβεστική και οι αφοσιωμένοι εθελοντές συνεχίζουν μια “πάλη” πέρα από τα όρια της δύναμης. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, δεν απουσιάζουν οι στιγμές αγανάκτησης, παρακινούμενες από την έντονη αβεβαιότητα που διακατέχει τον αέρα. Οι κάτοικοι, συμπολίτες μας, αντιμετωπίζουν την αντίξοα πραγματικότητα και αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν από κοντά τον εφιάλτη των φλογών.

Βασίλειος Κωστέτσος: Τα όσα μοιράστηκε

Ο Βασίλειος Κωστέτσος, μιλώντας στο okmag, αναδεικνύει τον πόνο και τον φόβο που καταλαμβάνουν φίλους του στις περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φρίκη της πυρκαγιάς. Με την καρδιά του βαριά, παραδέχεται πώς κάθε καλοκαίρι γίνομαστε ανυπόστατοι θεατές ενός ατελείωτου θεάτρου, όπου οι φλόγες αποτελούν τον αδίστακτο πρωταγωνιστή.

Advertisement

«Κάθε φορά εξοργιζόμαστε. Κάθε φορά μας σοκάρει. Τώρα είναι το συγκεκριμένο θέμα με τις φωτιές. Όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες με τα καμένα και τα πυρόπληκτα ζώα, αλλά έχει καταντήσει και αυτό γραφικό. Έχω μπερδευτεί αν το κάνουν για τα likes ή πραγματικά το αισθάνονται όλο αυτό. Αν το αισθάνονταν πραγματικά, όταν έπρεπε αν πάρουν πρωτοβουλία σε εκλογές, σε διαμαρτυρίες και σε άλλες καταστάσεις, θα ήταν διαφορετική η στάση τους. Είναι πολύ άσχημο που ασχολούμαστε μόνο όταν γίνει κάτι και έπειτα το ξεχνάμε. Από το Μάτι που πέθανε τόσος κόσμος, ως σήμερα. Αλλά και από παιδί που θυμάμαι τις διακοπές μου, τα ίδια γίνονται κάθε χρόνο.

Advertisement

Τώρα τα ρίχνουν στους μετανάστες, ότι αυτοί έβαλαν τις φωτιές. Αν δεν ήταν οι μετανάστες θα ήταν κάποιοι άλλοι. Δεν αλλάζει τίποτα. Αυτό με απογοητεύει και με εκνευρίζει η αναλγησία και η διπροσωπία πολιτικών και κόσμου που τα ρίχνουν κάθε φορά στην εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν φταίει όμως, μόνο ένας. Όλοι φταίμε. Τώρα σιωπούν όλοι και θα δούμε όλους τους πολιτικούς από τον Σεπτέμβριο στη Βουλή να “θάβει” ο ένας τον άλλον και να λένε ότι κάτι κάνουν για τον κόσμο», ανέφερε αρχικά ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Advertisement

Τα όσα ανέφερε για τα πυρήνα μέτωπα

Ενώ σε σχέση με τα πυρήνα μέτωπα : «Έχω πολλούς φίλους σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη που είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, Καταστρέφονται οι περιουσίες τους, η ζωή τους. Όσα και να σου δώσουν μετά σε αποζημίωση δεν μπορεί να είναι τίποτα πια ίδιο. Κάποια πράγματα δεν πληρώνονται.

Ταυτόχρονα, και στην Πάρνηθα είναι όλοι έντρομοι. Όσοι μένουν εκεί κοντά είναι σε φόβο. Από τη μία κάνουμε προσπάθεια να προστατεύσου το περιβάλλον και από την άλλη καίμε τα δάση. Είναι λάθος η στρατηγική, λάθος όλα.

Μετά από τόσες πυρκαγιές με το Μάτι, την Εύβοια δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό. Και οι πολίτες έχουν μια αναισθησία πια και μετά από λίγο τα ξεχνούν όλα.»

Advertisement

Advertisement