giannis-oikonomoy-oi-nees-taytotites-den-echoyn-tipota-to-antichristianiko-i-daimonismeno-eimaste-ston-21o-aiona-179931
20:52

Γιάννης Οικονόμου: «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το αντιχριστιανικό ή δαιμονισμένο. Είμαστε στον 21ο αιώνα»

20:52
Ορφέας

Σε συνέντευξή του παραχώρησε ο κ. Γιάννης Οικονόμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στο σύνθετο ζήτημα της διαδικασίας εκδοσης των νέων ταυτοτήτων. Επίσης, αναφέρθηκε στον “θόρυβο” που έχει δημιουργηθεί σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς πρόσφατα πολίτες έχουν δημιουργήσει τεράστιες ουρές σε αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουν τις παλιές ταυτότητές τους.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη διαδικασία πίσω από την έκδοση των νέων ταυτοτήτων και να αντιμετωπίσει τις φήμες που έχουν προκύψει. Εν προκειμένω, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία σχετικά με ενδεχόμενα σκοτεινά ή αντιχριστιανικά κίνητρα πίσω από το έργο των νέων ταυτοτήτων.

Advertisement

Γιάννης Οικονόμου: Αναλυτικά τα όσα είπε

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει στην ελληνική κοινωνία να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ σέβομαι τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το “όχημα” για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα που δεν τίθεται όμως στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο της καινούριες ταυτότητες…», κατέληξε.

Advertisement

Νέες ταυτότητες: Οι αντιδράσεις

Advertisement

Εκατοντάδες άνθρωποι στρέφονται τις τελευταίες ημέρες προς τα αστυνομικά τμήματα της χώρας που αναλαμβάνουν την εκδοτική διαδικασία των ταυτοτήτων. Ο λόγος για αυτή τη “βροχή” ενδιαφερομένων είναι να εξασφαλίσουν την ανανέωση της ταυτότητάς τους προτού οι νέες ταυτότητες γίνουν υποχρεωτικές. Η μαζική προσέλευση πολιτών στα αστυνομικά τμήματα κυρίως σε περιοχές της Αθήνας, καθώς και σε πόλεις εκτός της πρωτεύουσας όπως η Λάρισα, η Πάτρα και η Κοζάνη.

Παράλληλα, ορισμένοι πολίτες μιλούν για μία πιθανή δεύτερη πρόθεση πίσω από αυτήν την αλλαγή, συνδέοντάς την με μια προσπάθεια να συνηθίσουμε την ιδέα του τσιπαρίσματος. Εκτιμούν ότι η παρουσίαση αυτής της εκδοτικής διαδικασίας μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα αδιαφορίας, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσουμε όταν στο μέλλον, όταν κατα αυτούς θα απαιτείται η ενσωμάτωση τσιπ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Advertisement

«Η χρήση του αριθμού 666 στις ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από το χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο. Η παραλαβή τους από τους χριστιανούς σημαίνει άρνηση του Χριστού, πολιτογράφηση στην παράταξη του σατανά και πνευματικό θάνατο», γράφουν κάποιοι σε σχετικές σελίδες στο Facebook.