matheytikan-ta-eycharista-gia-ton-niko-ektos-meth-o-29chronos-poy-dechtike-sfaira-sto-kefali-gia-mia-prosperasi-179025
18:56

Μαθεύτηκαν τα ευχάριστα για τον Νίκο: Εκτός ΜΕΘ ο 29χρονος που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι για μια προσπέραση

18:56
Ορφέας

Πυροβολισμός 29χρονου: Ευχάριστα είναι τα νέα από το Ιατρικό Κέντρο Βενιζέλειο, καθώς φωτίζουν με αισιοδοξία την τωρινή κατάσταση του 29χρονου Νίκου Φανουράκη. Ο νεαρός, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι εξαιτίας μιας προσπέρασης, βρίσκεται υπό φροντίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από το ekriti.gr, αυτή την περίοδο ο νεαρός έχει επιδείξει ενθαρρυντικές ενδείξεις ανάκαμψης, δείχνοντας πρόσφορα σημάδια αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον του.

Τα όσα δήλωσαν οι γιατροί:

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο, κ. Ανέστη Κιούλπαλη, αναμένεται ότι αύριο, Παρασκευή, ο Νίκος Φανουράκης θα αποχωρήσει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να μεταφερθεί στη Νευροχειρουργική Κλινική. Ο δρ. Κιούλπαλης εξήγησε ότι ο Νίκος έχει ήδη αποσυνδεθεί από τα υποστηρικτικά μηχανήματα από χθες το πρωί και έχει επιδείξει κάποια ανάκαμψη στην συνείδησή του. Αυτές οι ενθαρρυντικές εξελίξεις δίνουν την απαραίτητη αισιοδοξία στους ιατρούς όσον αφορά την πορεία της ανάρρωσής του. Τώρα, η ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής αναλαμβάνει την περαιτέρω αξιολόγηση και το σχεδιασμό της θεραπευτικής πορείας, καθώς η σφαίρα παραμένει εγκλωβισμένη στον εγκέφαλο του.

Advertisement

Παράλληλα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον 22χρονο ύποπτο, που υποστηρίζεται ότι φέρεται ως υπεύθυνος για την πυροβολιστική επίθεση. Το ενταλμένο ένταλμα σύλληψης εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, έχοντας εκδοθεί μετά το συμβάν που εκτυλίχθηκε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού στην επαρχιακή οδό Μοιρών Τυμπακίου.

Πυροβολισμός 29χρονου: Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας του Ηρακλείου, προκύπτει ότι λίγο πριν από το βίαιο περιστατικό, υπήρξε μια διαμάχη με λόγια μεταξύ του θύματος και του ατόμου που υποτίθεται ότι είναι ο δράστης, λόγω μιας προσπέρασης.

Advertisement

Λίγο αργότερα, σε βίντεο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, υπάρχει καταγραφή του γεγονότος όπου το θύμα κινείται αντίθετα προς το αυτοκίνητο που οδηγεί ο υποτιθέμενος δράστης. Ακολουθεί σκηνή διώξης και ανατροπής από το αυτοκίνητο του θύματος, ενώ ο δράστης εκτελεί πυροβολισμούς προς την κατεύθυνση του.

Advertisement

Ο δράστης βρισκόταν σε γλέντι με φίλο του

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο φερόμενος ως δράστης, ηλικίας 22 ετών, και ο φίλος του 21 ετών, πέρασαν τις πρωινές ώρες της τραγικής Πέμπτης σε ένα γλέντι με έναν γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι.

Μετά το γλέντι, οι δυο τους αποφάσισαν να φύγουν χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου. Πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, ο 22χρονος ανέλαβε το ρόλο του οδηγού. Κατά τη διάρκεια της αναχώρησης, φαίνεται ότι ο 22χρονος μετέφερε τον φίλο του σε έναν χώρο στην επιχείρηση του πατέρα του, όπου τον άφησε για να ξεκουραστεί.

Το οπτικοακουστικό υλικό:

Από το υλικό που καταγράφηκε, φαίνεται ότι αρχικά τα δύο αυτοκίνητα κινούνταν προς την κατεύθυνση της Μοίρων. Λίγο μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, τα αυτοκίνητα σταμάτησαν προσωρινά στην άκρη του δρόμου και φαίνεται ότι είχε λάβει χώρα μια έντονη διαμάχη ανάμεσα στους δυο οδηγούς.

Advertisement

Στη συνέχεια, ο 22χρονος οδηγός αντιστράφηκε και κατευθύνθηκε προς το Τύμπακο, με το θύμα να τον ακολουθεί. Ο 22χρονος προσπερνά τον 29χρονο και κάνει αναστροφή λίγο πιο κάτω στο δρόμο.

Τα δυο αυτοκίνητα κινούνται έπειτα προς αντίθετες κατευθύνσεις με χαμηλή ταχύτητα. Όταν βρίσκονται δίπλα-δίπλα, φαίνεται ότι ο 29χρονος δέχεται πυροβολισμό από το αυτοκίνητο του 22χρονου, με αποτέλεσμα το όχημά του να βγει εκτός δρόμου και να καταλήξει σε χωράφι στη δεξιά πλευρά.

Σε αυτό το σημείο, ο άλλος οδηγός φαίνεται να στρίβει το όχημά του προς τη διασταύρωση προς την Γαλιά και στη συνέχεια εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Advertisement