den-antexe-na-ton-dei-sto-feretro-tragiki-figoyra-i-egkyos-syzygos-toy-iroa-christoy-moyla-efyge-ap-amp-8217-tin-kideia-172524
15:07

Δεν άντεξε να τον δει στο φέρετρο: Τραγική φιγούρα η έγκυος σύζυγος του ήρωα Χρήστου Μουλά, έφυγε απ’την κηδεία

15:07
Ορφέας

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτισαν σήμερα το πρωί (28/07) τον αγαπημένο τους Χρήστο Μουλά, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις φλόγες που ξέσπασαν στην περιοχή Πλατανιστού, στην Κάρυστο.

Χρήστος Μουλάς: Ένοπλες δυνάμεις και πολιτική ηγεσία έδωσαν  το “παρών”

Η σορός του αδικοχαμένου Σμηναγού της πολεμικής αεροπορίας φθάνει στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία. Στην κηδεία δίνουν το «παρών» πολλοί σημαντικοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη. Η τελετή συνοδεύεται από τιμητικά άγημα των τριών Όπλων.

Advertisement

Μάλιστα από την εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” πληροφορηθήκαμε πως ο Χρήστος Μουλάς και η σύζυγός του έμαθαν πριν μόλις 10 ημέρες πως περίμεναν ένα αγοράκι. Αυτό το ευτυχές νέο μαζί με τον τραγικό χαμό του, έκανε την απώλεια του Χρήστου Μουλά ακόμα πιο συγκινητική.

Η σύζυγος του Χρήστου Μουλά που διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, ήταν μια τραγική φιγούρα κατά την διάρκεια της κηδείας. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, μετά από συμβουλή του γιατρού της, αποχώρησε από τον χώρο της εκκλησίας και δεν παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Advertisement

Πολύ βαρύ το κλήμα στην τελετή:

«Στις 09:00 ακριβώς έφτασε στην εκκλησία η σορός του Χρήστου Μουλά σκεπασμένη με την γαλανόλευκη σημαία. Η οικογένεια βρισκόταν ήδη από νωρίς το πρωί στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας και περίμενε για τελευταία φορά να αποχαιρετήσει το παιδί τους. Η σύζυγος του Χρήστου Μουλά έφυγε μετά από την σύσταση του γιατρού της, καθώς περιμένει το πρώτο τους παιδί. O γιατρός της συνέστησε να φύγει από εδώ για να μην έτσι συγκινηθεί πολύ και κινδυνεύσει και η κύηση. Είναι πολύ δύσκολο πραγματικά», είπε χαρακτηριστικά, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Advertisement

Στην συγκινητική κηδεία του Χρήστου Μουλά, εκφωνήθηκαν έξι επικήδειοι λόγοι, αποτελώντας έναν συναισθηματικό χαιρετισμό στον αδικοχαμένο Σμηναγό της πολεμικής αεροπορίας. Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν αξιωματούχοι και πολιτικοί προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής, Αναστάσιου Τασούλα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, μεταξύ άλλων.

Σημειώνουμε πως η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά, ένα πράγμα που αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης προς την οικογένειά του. Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε αυτήν την καταπληκτική πρωτοβουλία χθες, αναδεικνύοντας τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη που επιδεικνύεται από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Advertisement