megaleio-psychis-dorizontai-ta-organa-tis-14chronis-poy-emeine-egkefalika-nekri-meta-apo-trochaio-stin-patra-172104
15:19

Μεγαλείο ψυχής: Δωρίζονται τα όργανα της 14χρονης που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά από τροχαίο στην Πάτρα

15:19
Ορφέας

Συγκλονιστική είναι η ιστορία της 14χρονης από την Πάτρα, η οποία βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή της μετά από τροχαίο δυστύχημα. Πολυήμερη ήταν η διαμονή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου αντιμετώπιζε μεγάλες προκλήσεις.

Οι ιατροί, παρά τη μάχη που έδωσαν, έπρεπε να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα και να ενημερώσουν τους γονείς της νεαρής κοπέλας, πως η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη. Τα τραύματα που είχε υποστεί στο κεφάλι ήταν βαρύτατα και δυστυχώς δεν υπήρχαν ιατρικές λύσεις για την ανάρρωσή της.

Advertisement

14χρονη Πάτρα: Η απόφαση της οικογένειας της

Οι γονείς της άτυχης νεαρής, παρά την αβάσταχτη θλίψη τους, έδειξαν μεγαλοσθενή διάθεση και αποφάσισαν να δώσουν την ελπίδα της ζωής σε άλλους συνανθρώπους μας που περιμένουν πυρετωδώς να βρεθεί συμβατός δότης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η 14χρονη κοπέλα ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή ενός 16χρονου, όταν συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο. Από τη σύγκρουση, η νεαρή κοπέλα εκσφενδόνιστηκε από τη μηχανή και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Φαίνεται πως η 14χρονη κοπέλα υπέστη σοβαρό τραυματισμό κατά την πτώση της από τη μηχανή, με αποτέλεσμα να φέρει πολύ σοβαρά τραύματα, που οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Advertisement

Ο οδηγός τελικά διέφυγε τον κίνδυνο

Εν τω μεταξύ, ο νεαρός 16χρονος οδηγός της μηχανής, που κατάφερε να αποφύγει χειρότερη τύχη, εξήλθε πρόσφατα από το νοσοκομείο.

Advertisement

Η μνήμη της νεαρής κοπέλας θα ζει αιώνια μέσα από το ζωτικό δώρο που έκαναν οι γονείς της, ενώ οι δραματικές εικόνες από το ατύχημα θα παραμένουν ένας συνεχής υπενθύμιση για την σημασία της προσοχής και του σεβασμού στους δρόμους μας.