dystychos-de-ta-katafere-egkefalika-nekri-i-14chroni-christina-charizei-zoi-me-to-thanato-tis-dorizoyn-ta-organa-172464
15:52

Δυστυχώς δε τα κατάφερε: Εγκεφαλικά νεκρή η 14χρονη Χριστίνα, χαρίζει ζωή με το θάνατό της, δωρίζουν τα όργανα

15:52
Ορφέας

Μια συγκλονιστική είδηση έρχεται στο προσκήνιο καθώς η 14χρονη Χριστίνα, που έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου, έχει χαρίσει ζωή μέσα από τον θάνατό της.

14χρονη Χριστίνα: Το χρονικό της υπόθεσης

Μια ανυπέρβλητη τραγωδία συνταράσσει τις καρδιές μας, καθώς η 14χρονη Χριστίνα, που έδινε μια μακρά και ανελέητη μάχη για τη ζωή της, έχει πλέον φύγει από τη ζωή. Μετά από πολυήμερη παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οι θεράποντες γιατροί, με βαριά καρδιά, ενημέρωσαν την οικογένειά της πως η κατάσταση της αγαπημένης τους κόρης είναι πλέον ανεπανόρθωτη.

Advertisement

Σε όλη αυτήν την πορεία, η μικρή Χριστίνα έδειχνε αξιοθαύμαστη δύναμη, πολεμώντας τις επιπτώσεις του τροχαίου ατυχήματος που την στέρησε τη νεανική της αθωότητα. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ιατρών, η βαρύτητα των τραυμάτων που υπέστη ήταν υπερβολική και τελικά διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Αποφασίστηκε η δωρεά οργάνων:

Η οικογένεια της 14χρονης Χριστίνας έχει λάβει μια εξαιρετικά γενναία επιλογή, αποφασίζοντας να δωρίσει τα όργανα της για να προσφέρει ελπίδα και δεύτερη ευκαιρία σε συνανθρώπους μας που αναμένουν στην ουρά για συμβατό δότη. Η πράξη αυτή αντιπροσωπεύει ένα αξιέπαινο παράδειγμα αλληλεγγύης και αγάπης προς τους άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με την υγείας τους.

Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ιατρικών εξετάσεων και τη βεβαίωση από τους γιατρούς ότι η κατάσταση της Χριστίνας είναι μη αναστρέψιμη, ο Διεθνής Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει ενημερωθεί και η διαδικασία για τη λήψη των οργάνων της θα ξεκινήσει άμεσα. Όλα αυτά, με την ελπίδα ότι θα σώσει ζωές και θα προσφέρει νέα ευκαιρία σε ανθρώπους που αναμένουν απεγνωσμένα το δώρο της ζωής.

Advertisement