ert-telos-oi-agones-podosfairoy-tis-super-league-apo-tin-dimosia-tileorasi-82572
16:55

ΕΡΤ: Τέλος οι αγώνες ποδοσφαίρου της Super League από την Δημόσια Τηλεόραση

16:55
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

ΕΡΤ αγώνες ποδοσφαίρου: Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόωρη λήξη συμβολαίων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Η γενική συνέλευση του Δ.Σ, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να βγουν αποφάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των ΠΑΕ και της Super League.

ΕΡΤ αγώνες ποδοσφαίρου: Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

Η απόφαση λήφθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΡΤ. Στους μετόχους περιλαμβάνονται οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Λ. Μενδώνη και Στ. Πέτσας. Συμμετείχε και η υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Advertisement

Σε υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης, το -υπό παραίτηση- Δ.Σ. της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

  • Λύση του συμβολαίου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αζημίως. Η συμφωνία ήταν για δύο χρόνια, έναντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 7 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σεζόν, 2019-2020 δεν θα προβληθεί από την ΕΡΤ.
  • Επιστολές πρόκειται να αποσταλούν -μάλλον έχουν ήδη αποσταλεί- στις πέντε ΠΑΕ με τις οποίες είχε συμβόλαιο η ΕΡΤ και στις οποίες προτείνεται μείωση του τιμήματος κατά 45%. Πρόκειται για τον Άρη, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και τη Λαμία.
  • Επιστολή προς τη Super League 2 για μείωση του προσυμφωνηθέντος τιμήματος κατά 60%. Η πρόταση της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται δεκτή.
  • Σε αναλογία, πρόταση προς τη Super League 1 για μείωση του τιμήματος κατά 45%.
  • Καμία συμφωνία με τις ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ) με τις οποίες η ΕΡΤ βρισκόταν στο στάδιο συζητήσεων και ανταλλαγής επιστολών χωρίς να έχει υπογραφεί προσύμφωνο.

ΕΡΤ αγώνες ποδοσφαίρου: Σκοπός η ενημέρωση, ψυχαγωγία και ο πολιτισμός

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της διακήρυξης της κυβέρνησης, μετά και από συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Ι. Δρόσου με τον Κυρ. Μητσοτάκη, περί «των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ» και των προθέσεων, όπως διατυπώθηκαν, προκειμένου η ΕΡΤ «να προσφέρει ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό».

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

Σωκράτης Μάλαμας: Διέκοψε εκνευρισμένος τη συναυλία του – «Σβήστε το το γαμ@@@!»

ΤΕΙ Σερρών: Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής “Φακελάκης” που εκβίαζε φοιτητές για να τους περνάει στα μαθήματά

3χρονο κοριτσάκι που νίκησε τον καρκίνο έγινε παρανυφάκι στον γάμο της δότριας μυελού των οστών της

Advertisement