machi-me-tis-floges-sti-samo-ekkenothikan-xenodocheia-oi-teleytaies-plirofories-apo-tin-pyrosvestiki-78286
10:32

Μάχη με τις φλόγες στη Σάμο – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία – Οι τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική

10:32
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Φωτιά στη Σάμο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο. Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 24 / 8 / 2019 και συνεχίζει να καίει κανονικά. Προς το παρόν, δείχνει να έχει θετική εικόνα η κατάσταση αφού δεν έχει διαχωριστεί σε πολλαπλά μέτωπα. Επομένως, η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη.

Φωτιά στη Σάμο: Έγινε προληπτική εκκένωση των πολιτών

Αξιωματικός της πυροσβεστικής που έκανε δηλώσεις, διαψεύδει δημοσιεύματα για απεγκλωβισμό κατοίκων και τουριστών. Λέει πως η μεταφορά τους έγινε προληπτικά. Συνολικά εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία και ορισμένα σπίτια, ενώ αρκετοί απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα. «Είχαν ενημερωθεί από νωρίς οι κάτοικοι και οι τουρίστες. Είχε ενημερωθεί το λιμενικό για να έχει έτοιμα σκάφη και ο δήμος για να είναι σε θέση να μεταφέρει άτομα με λεωφορεία».

Advertisement

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων και τουριστών δια θαλάσσης συμμετείχαν: ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη.

Advertisement

Φωτιά στη Σάμο: Η πυρκαγιά είναι πλέον ελεγχόμενη

Συνολικά, μερικές δεκάδες άτομα μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο στο Πυθαγόρειο για προληπτικούς λόγους και άλλοι στη μαρίνα. «Η φωτιά έχει ανέβει έως τις ανεμογεννήτριες αλλά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο. Και το παραλιακό κομμάτι έχει πάρα πολύ καλή εικόνα. Πρόκειται πλέον για διάσπαρτες εστίες». Έκανε εκτίμηση ότι αρκετά σύντομα ντόπιοι και τουρίστες, θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.

Advertisement

Η φωτιά έχει διαχωριστεί σε δύο κατευθύνσεις – Η πρώτη κατευθύνεται προς το βουνό, ενώ η άλλη προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα) έφυγαν, διότι η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη. Παραμένουν στην επιχείριση κατάσβεσης 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων πυροσβεστών με 38 άτομα, ενώ συμβάλλουν και 88 εθελοντές με 27 οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Το αγόρι και ο χιμπατζής: Η έρευνα ενός ψυχολόγου που έκανε πειραματόζωο το ίδιο του το παιδί

Το άγνωστο ελληνικό μοναστήρι με τη μοναδική φυσική ομορφιά που είναι σφηνωμένο ανάμεσα από 2 βράχους

Πριγκιπέσσα: Η αληθινή ιστορία πίσω από το υπέροχο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα

Advertisement