friki-to-edeixe-o-skylos-matheytike-i-alitheia-dramatikes-stigmes-gia-tin-oikogeneia-toy-31chronoy-mpampi-223730
23:01

Φρίκη, το «έδειξε» ο σκύλος: Μαθεύτηκε η αλήθεια, δραματικές στιγμές για την οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη

23:01
Έλενα Θάνου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στο Μεσολόγγι. Η οικογένειά του βιώνει δραματικές στιγμές, χωρίς να έχει σταματήσει ούτε λεπτό να αγωνιά, προσπαθώντας να βρει έστω και κάτι από τον άνθρωπό τους που χάθηκε. Την ίδια στιγμή, ο βασικός ύποπτος και κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ο 50χρονος κρεοπώλης, δεν λυγίζει χωρίς να έχει ομολογήσει ακόμη τίποτα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ένας από τους τρεις σκύλους μύρισε κάτι, αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεψαν τη συνέχιση επιτόπιου ελέγχου.

Advertisement

Εξαφάνιση 31χρονου Μπάμπη: Τη Δευτέρα απολογείται ο κρεοπώλης

Οι συγγενείς, όμως, του νεαρού που έχει εξαφανιστεί «δείχνουν» τόσο τον 50χρονο ενώ μιλούν και για την εμπλοκή περισσότερων προσώπων, κάνοντας λόγο για οργανωμένη εγκληματική ενέργεια.

Τα βλέμματα τη δεδομένη χρονική στιγμή στρέφονται στην πορεία των ερευνών στην περιοχή της λιμνοθάλασσας στο Μεσολόγγι.

Advertisement

Έρευνες για τον 31χρονο Μπάμπη με ειδική ομάδα από το δυστύχημα στα Τέμπη

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, που εξαφανίστηκε στις 5 Ιανουαρίου, «οι έρευνες συνεχίζονται, εθελοντές είναι στην πόλη. Υπάρχει μία ειδική ομάδα κατόπιν δικού μας αιτήματος, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στο δυστύχημα στα Τέμπη».

Advertisement

Ο δικηγόρος, Κώστας Δημόπουλος εξήγησε πως τα μέλη της εν λόγω ομάδας «ήδη από χθες έχουν μεταβεί σε συγκεκριμένα σημεία, να ψάξουν ακόμα και πηγάδια, αχαρτογράφητα στην περιοχή εκείνη. Αυτό είναι για μας το στοίχημα».

Ειδική ομάδα με τρεις εκπαιδευμένους σκύλους συμμετέχει στις προσπάθειες εντοπισμού, με τον έναν σκύλο να μυρίζει κάτι, τον χειριστή του να προχωρά σε ενημέρωση και drone να σηκώνεται πάνω από το επίμαχο σημείο.

Ωστόσο, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων ο έλεγχος δεν μπορούσε να γίνει.

Advertisement

Μόλις πέσουν οι άνεμοι, γίνεται γνωστό, ότι θα αρχίσουν εντατικά οι έρευνες με τη συνδρομή τόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων όσο και των δυτών.

Μητέρα 31χρονου Μπάμπη: «Κάνουμε το παν να τον βρούμε»

Η μητέρα του αγνοούμενου, συντετριμμένη, δήλωσε τα εξής στον ΑΝΤ1:

«Έχουμε άριστη συνεργασία με τις αρχές, κάνουμε το παν για να τον βρούμε. Προφανώς είναι και πολύ μεγάλο το εύρος των έρευνών και με τα ειδικά σκυλιά γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες».

Η Χριστίνα Κούτσικου, αδερφή του Μπάμπη, δήλωσε:

Advertisement

«Αποδείχθηκε ότι ο κρεοπώλης εμπλέκεται με την εξαφάνιση του αδερφό μου αλλά όπως λέω πάντα εμάς το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι να δούμε πού είναι ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή».

Πηγές τις αστυνομίας ανέφεραν από την πλευρά τους τα εξής:

«Η έρευνα δεν σταματάει εδώ, καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την εμπλοκή άλλων ανθρώπων. Θα συνεχίζουμε να εξετάζουμε όποιο στοιχείο βρίσκουμε, για να μπορέσουμε να βρούμε τον αγνοούμενο. Η μορφολογία του εδάφους, όμως, δυσχεραίνει ιδιαίτερα τις έρευνες».

Υπενθυμίζεται ότι στο κάδρο έχει μπει και 36χρονος φίλος του κρεοπώλη, σε βάρος του οποίου όμως δεν έχει βρεθεί κάτι.

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να απολογηθεί ο 50χρονος κατηγορούμενος.

Οι τοξικολογικές «καίνε» τον κρεοπώλη

Οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν «καθαρές» κι αυτό έχει τη δική του σημασία, καθώς από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως έκανε χρήση ουσιών, όταν άφησε τον Μπάμπη και γι’ αυτό και δήθεν δεν μπορούσε να θυμηθεί τις κινήσεις που έκανε και τα μηνύματα που έστειλε.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο Alpha ο 50χρονος υποστήριξε πως το ίδιο βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου είχε κάνει χρήση ουσιών, ωστόσο από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών βγήκε πως ήταν «καθαρός».