amp-8220-na-mi-chathei-alli-psychi-amp-8221-to-onoma-toy-vaggeli-giakoymaki-sto-dromo-poy-afise-tin-teleytaia-toy-pnoi-8-chronia-prin-160407
20:51

“Να μη χαθεί άλλη ψυχή”: Το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο δρόμο που άφησε την τελευταία του πνοή 8 χρόνια πριν

Οδός Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η Δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου, αναγνώρισε τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, μαθητή της γαλακτοκομικής σχολής από την Κρήτη, δίνοντας το όνομά του στον δρόμο όπου ο άτυχος νέος έχασε τραγικά την ζωή του οκτώ χρόνια πριν.

Advertisement

Η υπόθεση του αδικοχαμένου Γιακουμάκη απασχόλησε έντονα όχι μόνο την τοπική κοινότητα, αλλά και την ελληνική κοινωνία συνολικά. Μέσω της ατυχούς απώλειας της ζωής του, έφερε στο προσκήνιο τα ζητήματα της κακοποίησης και της βίαιης συμπεριφοράς που συχνά αγνοούνται ακόμα και στις μέρες μας.

Οδός Βαγγέλη Γιακουμάκη:Τα λόγια του δημάρχου

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας: “ήταν υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έπεσε θύμα bullying και έγινε σύμβολο χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας ,και να στείλουμε το μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά ότι δεν πρέπει να σιωπούν όταν βιώνουν καταστάσεις βίας και οποιοδήποτε ρατσισμό …”. Ενώ στην συνέχεια προσέθεσε πως: “Η κοινωνία μαζί με την πολιτεία έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα για να μην χαθεί για ανάλογη αιτία άλλη ανθρώπινη ψυχή”.

Advertisement

Advertisement