amp-8220-to-epathe-meta-to-strato-evlepe-magisses-amp-8221-sokarei-o-pateras-toy-drasti-sto-nosokomeio-tis-evgale-ta-matia-183200
17:35

“Το έπαθε μετά το στρατό, έβλεπε μάγισσες”: Σοκάρει ο πατέρας του δράστη στο Νοσοκομείο, της έβγαλε τα μάτια

17:35
Ορφέας

Στο πλαίσιο του τραγικού γεγονότος που συνέβη χθες το βράδυ στην Ψυχιατρική κλινική της Κέρκυρας, δεν υπάρχουν λέξεις που να αντικατοπτρίζουν ακριβώς το συναισθηματικό χάος που προκάλεσε το φρικτό αμόκ ενός 45χρονου ασθενούς, ο οποίος βίαια επιτέθηκε στην 63χρονη τρόφιμό και αφαίρεσε τη ζωή της με ανείπωτη αγριότητα.

Ψυχιατρική κλινική: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα στυλό και ξύλινα μαχαιροπήρουνα ως τα “όπλα” του, εκδηλώνοντας με αυτά μια απίστευτη αγριότητα. Ο 45χρονος δράστης, αφαίρεσε τα μάτια από τον άτυχο θύμα, ενώ δεν δίστασε να τη χτυπήσει επανειλημμένα, καρφώντας την σε πολλά μέρη του σώματός της με απερίγραπτη λύσσα.

Advertisement

Ο τρόφιμος, πλέον κρατούμενος στο τμήμα της αστυνομίας, διατυμπανίζει ότι δεν έχει καμία ανάμνηση από τα συμβάντα που εκτυλίχθηκαν την περασμένη νύχτα, στις 31 Αυγούστου 2023. Η επίθεση αυτή διαπράχθηκε κατά την ώρα που η ατυχής 63χρονη βρισκόταν ανυποψίαστη, αναπαυμένη στο κρεβάτι της.

Τα όσα είπε για το έγκλημα ο ιατροδικαστής Κέρκυρας:

Ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν λέει στο newsit.gr «Ο δράστης, 45 ετών πάσχει από μία σοβαρή χρόνια ψυχιατρική νόσο. Από διωκτικό παραλήρημα. Δηλαδή αναγνώριζε ως επικίνδυνο έναν άνθρωπο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος».

Advertisement

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι ο δράστης προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στην 63χρονη, η οποία αντιμετώπιζε, εξίσου, σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. «Υπήρχε εικόνα τραυματικής εξόρυξης των οφθαλμών. Για να της βγάλει τα μάτια, χρησιμοποίησε κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο, ή με το πλαστικό στυλό ή με τα ξύλινα μαχαιροπήρουνα. Στην αριστερή καρωτιδική και σφαγιτιδική χώρα είχε πολλαπλές διατρήσεις, είχαν βλαφθεί τα αγγεία του λαιμού αριστερά. Και από εκεί προήλθε ο θάνατος με αιμορραγία».

Advertisement

Όπως ακόμα αναφέρει, «μπορεί να υπήρξε απόπειρα συμπίεσης του λαιμού αλλά θα διαλευκανθεί στη νεκροψία. Το θύμα είχε πολλαπλά τραύματα. Σε μία ανατομική περιοχή είναι 8, σε παράπλευρη είναι 2, προς την μέση είναι άλλα 3 και υπάρχουν κι αλλού. Η διάμετρος στα περισσότερα τραυμάτων ταιριάζει απόλυτα με το στυλό. Η επίθεση έγινε όταν η γυναίκα ήταν στο κρεβάτι της. Είναι ένα συμβάν που διήρκησε πολλά λεπτά, δεν ήταν ακαριαίο. Αντέδρασε η 63χρονη, υπάρχει κάκωση (νυχιές) στον ασθενή και δράστη. Ήταν μαρτυρικός θάνατος, αιμορραγούσε, έχασε πάνω από 2 λίτρα αίμα».

Εν προκειμένω, αναμένεται να διεξαχθεί η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να διαφανούν και περαιτέρω εξιστορηθούν σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. «Ένα τμήμα του πλαστικού στυλό έσπασε, λείπει η άκρη του και δεν έχει εντοπιστεί. Στη νεκροψία θα φανεί μήπως είναι μέσα σε κάποιο από τα τραύματα» λέει ο κ.Αϊβατίδης και προσθέτει ότι «ο δράστης είναι χειροδύναμος και η δύναμη ενός ανθρώπου, που έχει τη νόσο αυτή και βρίσκεται σε τέτοια κρίση, πολλαπλασιάζεται».

Τα λόγια του πατέρα του 45χρονου:

Παράλληλα, σε μια άλλη πτυχή της τραγικής αυτής ιστορίας, βρίσκουμε τον συγκλονισμένο πατέρα του 45χρονου δράστη σε συνομιλία με την ομάδα του newsit.gr. Ο εν λόγω πατέρας αναφέρει ότι ο γιος του είχε χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας, με τον νεαρό άνδρα να εισέρχεται και εξέρχεται από ψυχιατρικές κλινικές, ενώ στο τελευταίο στάδιο της νοσηλείας του βρισκόταν μόνος του σε ένα δωμάτιο της ψυχιατρικής μονάδας, περικυκλωμένος από κάγκελα ασφαλείας. «Μπήκε στο ψυχιατρείο την προηγούμενη Παρασκευή και τον είχαν μόνο του σε ένα δωμάτιο μέσα σε κάγκελα. Μάλιστα πήγα χθες το μεσημέρι και δεν με άφησαν να περάσω μέσα. Του άφησα κάτι φαγητά και έφυγα. Και γι’ αυτό απόρησα. Πως βγήκε έξω και έκανε αυτό το πράγμα;»

Advertisement

Όπως λέει «μετά από τον στρατό εμφάνισε αυτή την συμπεριφορά και νοσηλεύτηκε όταν ήταν 21 χρόνων. Τότε είχε νοσηλευτεί για λίγο, περίπου είκοσι μέρες. Ζούσε κανονικά μαζί μας, δούλευε κανονικά σε κάτι ξενοδοχεία στον Κάβο. Έκανε την θεραπεία του, έπαιρνε τα φάρμακά του, αλλά είχε ξαναμπεί και άλλες φορές στην κλινική, έβλεπε κάτι φαντασίες, κάτι μάγισσες και αναγκαστήκαμε να τον πάμε πάλι στο ψυχιατρείο».

Παράλληλα, οι αρχές της αστυνομίας δρομολογούν ενδελεχή έρευνα και πραγματοποιούν ανακρίσεις με το προσωπικό του νοσοκομείου και της ψυχιατρικής κλινικής, με στόχο την απόκτηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για τον ακριβή χειρισμό της υπόθεσης. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κ. Μαντώ Εγγλεζοπούλου, έχει εκδώσει εντολή για τη διενέργεια ειδικής έρευνας, με σκοπό να διαλευκανθούν οι συνθήκες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το αποτρόπαιο περιστατικό. Παράλληλα, έχει γίνει ενημέρωση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να διασφαλιστεί η απαραίτητη διαφάνεια στη διαδικασία ανάλυσης του τραγικού αυτού περιστατικού.

Για ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κάνει λόγο η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου. «Είναι δύο νοσηλευτές για 35 και άνω ασθενείς στην βάρδια. Υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση. Αυτά είναι γνωστά τα έχουμε αναδείξει. Μιλάμε για μεγάλες κλινικές με δύο μόνο νοσηλευτές. Ο νοσηλευτής που το αντίκρυσε είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, όλοι μας είμαστε».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον Ψυχιατρικό Τομέα του ΓΝΚ του νοσοκομείου Κέρκυρας, προχώρησαν σε ανακοίνωση. Μεταξύ αυτών αναφέρουν ότι «το τραγικό αυτό και απρόβλεπτο περιστατικό παρότι θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή λόγω της ιδιαιτερότητας των ασθενών του τμήματος, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κατάσταση υποστελέχωσης του τμήματος που έχουμε τονίσει και αναφερθεί και σε προηγούμενα περιστατικά βίας, όπου ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί με 6 κλίνες στη συνεχεία αυτές διπλασιάστηκαν με τον αριθμό να παραμένει αριθμητικά το ίδιο. Επιπλέον η ίδια η χωροταξία του τμήματος (σχήματος Γ) και της κλινικής εν γένει η οποία είναι χωρισμένη σε δύο ορόφους, δεν βοηθάει στην επιτήρηση και στην παρακολούθηση των ασθενών με την μη άμεση οπτική επαφή όλων των δωματίων».

Advertisement