toympa-ola-me-ti-dolofonia-toy-32chronoy-astynomikoy-sti-thes-niki-ta-ergastiria-amp-8220-milisan-amp-8221-gia-ton-44chrono-norvigo-217977
22:28

Τούμπα όλα με τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού στη Θεσ/νίκη: Τα εργαστήρια “μίλησαν” για τον 44χρονο Νορβηγό

22:28
Ορφέας

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως το Star, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 44χρονος Νορβηγός, που σκότωσε έναν αστυνομικό μετά από καβγά σε ένα μπαρ στη Θεσσαλονίκη, δεν ανιχνεύουν αλκοόλ στον οργανισμό του. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν μηδενικό ποσοστό αλκοόλ, αντικρούοντας τις δηλώσεις του ίδιου, ο οποίος υποστήριζε πως είχε πιει.

Παρά το γεγονός ότι ο Νορβηγός δήλωνε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, οι εξετάσεις δεν επιβεβαίωσαν αυτήν την πληροφορία, με το ποσοστό αλκοόλ στον οργανισμό του να είναι μηδενικό. Αντίθετα, μάρτυρες ανέφεραν πως είχε καταναλώσει μόνο δύο ποτήρια μπύρας.

Advertisement

Τα όσα είπε στην απολογία του:

Στην απολογία του, ο Νορβηγός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και προσπάθεια ανθρωποκτονίας με δόλο, καθώς και για πλημμέλημα παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αποκάλυψε ότι υπέστη κακοποίηση από το οικογενειακό του περιβάλλον όταν ήταν παιδί. Επιπλέον, δήλωσε ότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα λόγω ψυχασθένειας.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω μια εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί από την πρώτη μέρα σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι το είχα για αυτοάμυνα» φέρεται να υποστηρίξει ο 44χρονος Νορβηγός που ζει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα.

Advertisement

Στο πλαίσιο της απολογίας του, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν θυμόταν τα γεγονότα της Πέμπτης, καθώς και ότι δεν γνώριζε για ποιον λόγο επιτέθηκε με το μαχαίρι στον 32χρονο αστυνομικό και τον κουμπάρο του.

Advertisement

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μαχαίρι παλάμης που κουβαλούσε, λέγοντας ότι το κρατούσε για λόγους αυτοάμυνας. Στο τέλος, εξέφρασε μεταμέλεια για τα συμβάντα, εκφράζοντας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αστυνομικού.

Το χρονικό της δολοφονίας:

Το έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης σε μπυραρία κοντά στην έδρα των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης. Ο 32χρονος αστυνομικός διασκέδασε με τον κουμπάρο του, όταν ξέσπασε καβγάς με έναν 44χρονο θαμώνα. Η λογομαχία προέκυψε από ασήμαντη αφορμή, και στη συνέχεια ο Νορβηγός μαχαίρωσε τον κουμπάρο στο πόδι. Ο 32χρονος αστυνομικός προσπάθησε να μεσολαβήσει και έπειτα από τον καβγά δέχθηκε το θανατηφόρο τραύμα στο λαιμό.

Η κηδεία του αστυνομικού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες.

Advertisement