deytero-chtypima-tis-moiras-stin-oikogeneia-gklyksmpoyrk-6-mines-meta-ton-thanato-toy-teos-vasilia-konstantinoy-124330
15:37

Δεύτερο χτύπημα της μοίρας στην οικογένεια Γκλύκσμπουρκ 6 μήνες μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

15:37
Ορφέας

Βασιλική απάτη: Κάποιοι επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook με το όνομα του πρωτότοκου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλου, υπόσχονται προνόμια και μηνιαία οικονομικά οφέλη, ακόμα και 500 ευρώ. Αυτή η απάτη ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση του Ανδρέα Μέγκου, συγγραφέα και φίλου της οικογένειας, οι διαχειριστές της παραπλανητικής σελίδας με το όνομα “Hrh Crown Prince Pavlos” αποστέλλουν προσωπικά μηνύματα σε όσους αναζητούν το προφίλ του Παύλου στο κοινωνικό δίκτυο.

Advertisement

Στο παραπλανητικό μήνυμα που στέλνουν οι διαχειριστές της σελίδας, χρησιμοποιούν αρκετές γλώσσες ανάλογα με την τοποθεσία του αιτούντος φίλου, αλλά πάντα με λανθασμένη μετάφραση. Ένας από αυτούς τους διαχειριστές, παριστάνει την Elizabeth Gamero, και αφού σε καλωσορίσει στην τέως βασιλική οικογένεια, συνεχίζει λέγοντας:

Βασιλική απάτη: Η κάρτα μέλους της βασιλικής οικογένειας

«Καλώς ήρθατε στη βασιλική οικογένεια, έλαβα το email σας και θα ήθελα να συνεργαστείτε μαζί μου καθώς ξεκινώ την διαδικασία για την έκδοση μιας βασιλικής οικογενειακής κάρτας για νόμιμο σκοπό την ασφάλεια του διαδόχου μας Παύλου της Ελλάδας και της Δανίας καθώς και ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας και ζητάω της συνδρομή σας.

Advertisement

Αυτή η κάρτα μέλους της βασιλικής οικογένειας θα έχει διάρκεια για 8χρόνια ενώ θα μπορείτε να κάνετε αίτηση και για μόνιμη κάρτα από την στιγμή που το επιθυμείτε. Η κάρτα μέλους της βασιλικής οικογένειας για 8χρόνια θα σας κοστίσει 600 ευρώ και θα την λάβετε μέσα σε 48ώρες. Στην περίπτωση που θέλετε να γίνεται μόνιμο μέλος τότε αυτό θα σας κοστίσει 1200 ευρώ.

Advertisement

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας όπως επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης, πόλη και χώρα προέλευσης, υπηκοότητα, επάγγελμα».

Τα “πλεονεκτήματα” που θα απολαμβάνουν οι κάτοχοι της κάρτας:

«Τα οφέλη ως κάτοχοι της κάρτας μέλους της βασιλικής οικογένειας θα είναι τα εξής:

  • Θα λαμβάνετε κάθε μήνα το ποσό των 500 ευρώ από τη βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και της Δανίας, ενώ χρόνο με το χρόνο το πόσο θα αυξάνεται.
  • Θα σας χορηγηθεί δωρεάν Visa για 5 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Δανίας.
  • Μπορείτε να συναντήσετε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακόμα και τον βασιλικό διάδοχο, όποτε θέλετε χωρίς περιορισμούς.
  • Θα μπορείτε επίσης να ζητήσετε οποιαδήποτε βοήθεια από τη βασιλική οικογένεια εάν έχετε προβλήματα και θα μπορείτε να προσκαλέσετε τα μέλη της σε κάποια γιορτή ή συνάντηση».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το ψεύτικο προφίλ, ούτε ο αριθμός των ατόμων που έχουν πέσει θύματα των απατεώνων και έχουν πιστέψει σε αυτούς.

Advertisement

Βασιλική απάτη: Ακολουθούν φωτογραφίες των μηνυμάτων

Βασιλική απάτη Βασιλική απάτη Βασιλική απάτη