sokarei-i-nea-gynaikoktonia-ayti-einai-i-43chroni-poy-epese-nekri-apo-sfaira-toy-70chronoy-syntrofoy-tis-209790
18:24

Σοκάρει η νέα γυναικοκτονία: Αυτή είναι η 43χρονη που έπεσε νεκρή από σφαίρα του 70χρονου συντρόφου της

18:24
Ορφέας

Οι λεπτομέρειες από τη στυγερή δολοφονία στη Σαλαμίνα προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό. Η 43χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στα Αμπελάκια, από τη μητέρα της, νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε καταφύγει στο πατρικό της με τον γιο της, φοβούμενη τον  σύντροφό της. Πριν από λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου, είχε καταγγείλει τον 71χρονο άνδρα για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση.

Advertisement

Σύμφωνα με την καταγγελία της, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, ο άνδρας την χτύπησε, την απείλησε και την έβρισε, αρπάζοντας ταυτόχρονα το κινητό της και το αυτοκίνητό της προτού εξαφανιστεί.

Αναζητήσεις για τη σύλληψη του δράστη εκδόθηκαν από την Αστυνομία, με το αυτοφώρο να λήγει στις 23:59 της 02/12/2023.

Advertisement

Τα όσα της είπε η αστυνομία:

Οι αστυνομικοί πρότειναν στην 43χρονη να χρησιμοποιήσει ένα “panic button” και να το ενεργοποιήσει σε περίπτωση κινδύνου. Η γυναίκα αποδέχτηκε την πρόταση, ενώ της προτάθηκε επίσης να μην επιστρέψει στο σπίτι όπου ζούσε με τον καταγγελλόμενο. Συμφώνησε με τη συμβουλή αυτή και αποχώρησε με τη μητέρα της για το πατρικό της.

Advertisement

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι η 43χρονη χρησιμοποίησε το “panic button”. Ο δράστης αναζητήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο σπίτι του και σε διάφορα μέρη του νησιού χωρίς επιτυχία.

Από τα υπάρχοντα στοιχεία, φαίνεται ότι ο δράστης πιθανόν χρησιμοποίησε καραμπίνα για τη δολοφονία της γυναίκας.

«Τη σκότωσε και τη σκέπασε με σεντόνι»

Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο άνθρωπος που άκουσε τον πυροβολισμό και τις φωνές από το σπίτι του φονικού και έτρεξε να δει τι συνέβη, η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν καλυμμένη με ένα σεντόνι.

Advertisement

Νωρίτερα, είχε ακούσει το σπαραγμό της μητέρας του θύματος η οποία ούρλιαζε μόλις αντίκρυσε νεκρή την κόρη της.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς το ξημέρωμα, γύρω στις 6.30, απλά επειδή είναι και η εποχή κυνηγιού δεν δώσαμε σημασία. Είναι ήσυχη γειτονιά και το χωριό γενικά εδώ. Αποκαλύφθηκε μετά όταν γύρισε η μητέρα της και άνοιξε την πόρτα και είδε το πτώμα. Είχε πυροβοληθεί εξ’ επαφής δηλαδή. Άκουσα τις φωνές και έτρεξα να τη βοηθήσω γιατί ήταν ημιλιπόθυμη η γυναίκα και είδα και τη σορό. 8 και κάτι άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει “το παιδί μου, το παιδί μου”, τρέχω, ανθρώπινο, γειτόνισσα είναι, να βοηθήσω. Και βλέπουμε, δυστυχώς, την κοπέλα νεκρή. Αίμα δεν είχε, δεν φαινόταν το αίμα γιατί έχει χτυπηθεί στην κοιλιακή χώρα και το αίμα ήταν στην πλάτη της. Ήταν σκεπασμένη και με ένα σεντόνι. Δηλαδή, είχε το θράσος τη σκέπασε κιόλας φεύγοντας», λέει ο γείτονας του θύματος ενώ τονίζει πως η μητέρα της 43χρονης έδειξε ως δράστη της δολοφονίας τον σύντροφό της, ο οποίος και αναζητείται από την Αστυνομία.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα ενός αγοριού, το οποίο, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, την ώρα του φονικού, το παιδί ήταν εκτός σπιτιού, καθώς φοιτά σε ειδικό σχολείο εκτός Σαλαμίνας.

«Την ήξερα λίγο, όχι ιδιαίτερα. Δεν είναι εδώ η μόνιμη κατοικία της, έμενε αλλού αλλά είχε έρθει για λίγες ημέρες εδώ. Η μητέρα ισχυρίζεται για τον πρώην σύντροφο. Υπάρχει μια φημολογία για κακοποιητική συμπεριφορά, πρόσφατα κιόλας. Το παιδί του θύματος επειδή είναι με ειδικές ανάγκες φεύγει νωρίςι, πάει σε ειδικό σχολείο εκτός Σαλαμίνος οπότε δεν ήταν εδώ», αναφέρει ο ίδιος.

Advertisement

«Είχε κρυφτεί στο σπίτι της μητέρας της για να σωθεί»

Φίλη της 43χρονης μίλησε για το θύμα και έκανε λόγο για «μία εξαιρετική γυναίκα που μεγάλωνε το παιδί της με αξιοπρέπεια».

«Η Γιωργία είχε φύγει από το σπίτι της κι είχε πάει στο σπίτι της μητέρας της να μείνει γιατί δεν άντεχε άλλο να την κακοποιεί αυτό το τέρας. Είχε πάει να κρυφτεί η γυναίκα για να σωθεί κι αυτός προφανώς την ανακάλυψε και πήγε και τη σκότωσε. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα που μεγάλωνε το παιδάκι της με αξιοπρέπεια και βρέθηκε αυτός να της στερήσει τη ζωή. Είχε κάνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα γιατί καταλάβαινε ότι κινδυνεύει η ζωή της και για αυτό έφυγε κι από το σπίτι της αλλά δυστυχώς στάθηκε άτυχη» λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Ακολουθούν φωτογραφίες: