eycharista-nea-kerdise-ti-machi-o-34chronos-dimitris-poy-pyrovolithike-apo-alvano-vgike-apo-ti-meth-19-meres-meta-218734
17:02

Ευχάριστα νέα: Κέρδισε τη μάχη ο 34χρονος Δημήτρης που πυροβολήθηκε από Αλβανό –Βγήκε από τη ΜΕΘ 19 μέρες μετά

17:02
Ορφέας

34χρονος Δημήτρης: Ο νεαρός άνδρας από τα Μάλια της Κρήτης, που είχε πέσει θύμα πυροβολισμών μαζί με την παρέα του από δύο άτομα αλβανικής καταγωγής στο Γκάζι (ένας εκ των οποίων ακόμα καταζητείται από τις αρχές) , φαίνεται ότι αρχίζει να ανακτά επαφή με το περιβάλλον.

Advertisement

Μετά από μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση στη Νευροχειρουργική Κλινική του “Γ. Γεννηματάς”, όπου αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι του που προερχόταν από 9άρι όπλο, ο Δημήτρης αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη και έχει ξαναβρεί επαφή με το περιβάλλον του.Οι εκτιμήσεις των γιατρών είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, προσδοκώντας σε μια σταδιακή βελτίωση της κατάστασής του.

34χρονος Δημήτρης: Τα λόγια του πατέρα του

Ο πατέρας του 34χρονου που πριν μερικές ημέρες είχε δει το άλλο του παιδί να παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μίλησε στο Star για την κατάσταση του Δημήτρη. «Δεν υποστηρίζεται σχεδόν καθόλου μηχανικά» σημείωσε αρχικά, για να προσθέσει: «Είναι ένα βήμα, θα έχουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Τον ξυπνούν για λίγο και τον ξανακοιμίζουν λίγο αργότερα. Αισθανόμαστε καλύτερα ως γονείς. Ήταν πολύ άγριο αυτό που έγινε. Πολύ άγριο χωρίς λόγο».

Advertisement

Ενώ σε ερώτηση για τον άνδρα που έριξε τους πυροβολισμούς και δεν τον έχουν βρει ακόμα, δήλωσε «Να το λέτε ότι ακόμα καταζητείται ο πιστολέρο γιατί πρέπει να ακούγεται».

Advertisement

Ποτέ θα έχουμε νεότερα;

Η εικόνα για την κατάσταση του 34χρονου θα είναι πιο σαφής όταν οι ουσίες των κατασταλτικών φαρμάκων αποσυρθούν φυσικά από τον οργανισμό του. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες και να επιτρέψει στους γιατρούς να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την πορεία της ανάρρωσής του.