sygkinei-i-epistoli-kraygi-plimmyropathoys-echo-5-paidia-doyleyo-4oro-i-gynaika-moy-anergi-den-echoyme-poy-na-meinoyme-191670
21:15

Συγκινεί η επιστολή-κραυγή πλημμυροπαθούς: «Έχω 5 παιδιά, δουλεύω 4ωρο, η γυναίκα μου άνεργη. Δεν έχουμε που να μείνουμε»

21:15
Ορφέας

Ένας πατέρας πραγματοποίησε μια ηρωική πράξη όταν κατάφερε να σώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του από τον χείμαρρο που εισέβαλε στο σπίτι τους. Το νερό είχε φτάσει περίπου στο 1,5 μέτρο, καταστρέφοντας την περιουσία τους.

Από την ημέρα που ο Daniel χτύπησε το σπίτι τους, ο πατέρας των πέντε ανήλικων παιδιών προσπαθεί να βρει τη δύναμη να σηκωθεί ξανά και να ξαναχτίσει τη ζωή τους από το μηδέν. Προσπαθεί να προσφέρει στα παιδιά τους μια φυσιολογική καθημερινότητα, αν και οι συνθήκες είναι ακόμη δύσκολες.

Advertisement

Μέχρι σήμερα, τα παιδιά, η σύζυγός του και η μητέρα του κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα, εκτεθειμένοι στην υγρασία, και τρώνε πάνω σε χαρτόκουτα. Ο άνδρας αυτός, είναι ο μόνος που εργάζεται στην οικογένεια, αλλά ο μισθός του δεν επαρκεί για να νοικιάσει ένα νέο σπίτι.

Έστειλε επιστολή στον ΟΑΕΔ:

Ως αποτέλεσμα, έστειλε μια επιστολή-κραυγή προς τις αρμόδιες αρχές, καλώντας τον Δήμο και την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης να του παραχωρήσουν ένα σπίτι ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να βρει καταφύγιο για την οικογένειά του έως ότου καταφέρει να ξαναχτίσει το δικό τους σπίτι.

Advertisement

Ο ίδιο μιλώντας στο Newsbomb.gr δηλώνει : «Είμαι σε απόγνωση, το σπίτι μου ακόμα βγάζει νερό και μούχλα. Ζητάω κάτι απλό. Ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της οικογένειάς μου μέχρι να καταφέρω να σταθώ ξανά. Απασχολούμαι με 4ωρη εργασία και η γυναίκα μου είναι άνεργη. Ήμασταν νοικοκύρηδες και γίναμε ζητιάνοι».

Advertisement

Σύμφωνα με τον ίδιο κάλεσε τον Δήμο Παλαμά και του απάντησαν ότι κατανοούν το πρόβλημα του αλλά δεν γνωρίζουν αν έχει τα κριτήρια για κάτι τέτοιο με εκείνον να τους απαντά ότι το μεγαλύτερο κριτήριο είναι ότι έχει 5 ανήλικα παιδιά. Ο πατέρα ζήτησε το έγγραφο να κοινοποιηθεί και στην αρμόδια αρχή , τη ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης). Όπως ενημερώθηκε από την Υπηρεσία την οποία ο ίδιος κάλεσε , δεν τους είχε κοινοποιηθεί κανένα έγγραφο με την προϊσταμένη της υπηρεσίας να του λέει ότι θα προσπαθήσει αν βρει λύση άμεσα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Advertisement